Връщане и замяна на артикули

Връщане и замяна на артикули

1. Съгласно Закона за защита на потребителите, Вие имате право да върнете артикул закупен от www.MiniFashion.bg, без да посочвате причина в 14-дневен срок, считано от  приемане на артикула от Вас или от трето лице посочено от Вас, различно от превозвача. В случаите, когато сте поръчали повече артикули с една поръчка, които се доставят отделно, периодът за връщане започва да тече от доставката на последния артикул от поръчката.

2. Правото да върнете артикула, може да упражните и в следните случаи:

(1) ако артикула е дефектен, и това е установено веднага след получаването му;

(2) ако сте констатирали липси при получаване на артикула;

(3) ако не съответства значително цвета или марката на артикула, от изложеното в онлайн магазина;

(4) ако MiniFashion не Ви е предоставил информация за правото да върнете артикула.

3. Правото да върнете артикула не може да упражните в случай, че сте направили поръчка за артикул изработен по индивидуална поръчка и съобразно Ваши изисквания.

4. Правото да върнете артикула може да упражните по един от следните начини:

4.1 Като отправите своето писмено изявление до нас на e-mail: info@minifashion.bg или на адрес: гр.Плевен, ж.к.Дружба, бл.223, ап.6 за КОЛОР-Н ТРЕЙД ЕООД.

4.2 Като изпратите попълнен Формуляра за упражняване правото на отказ на e-mail: info@minifashion.bg

4.3 Като попълните и изпратите формата за упражняване правото на отказ директно през сайта.

4.4 В случай, че сте упражнили правото си да върнете артикул, той трябва да бъде върнат без увреждания и/или скъсани етикети и придружен от всички оригинални документи от покупката (поръчка и/или фактура и/или касов бон и/или товарителница-разписка за пощенски паричен превод и/или гаранционна карта (ако е била издадена такава).

4.5 В случай, че сте упражнили правото си за връщане на артикул се препоръчва след това да се свържете с нас като пишете на info@minifashion.bg, с цел пълна коректност от наша и Ваша страна.

5. В случай, че сте упражнили правото си да върнете артикул, и ние го приемем, Вие имате възможността:

(1) да Ви бъде възстановена стойността на заплатения продукт включително и разходите за доставка (ако е имало такива), не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която сме уведомени за решението на потребителя да се откаже от договора;

(2) да Ви бъде подменен артикула със същия, или с друг цвят, размер или с артикул на същата стойност в срок не по-късно от 14 дни от датата на върнатия артикул.

5.1 В случай, че плащането е направено по банков път, Възстановяването на суми става, чрез банков превод по банковата сметка, от която е направено плащането или друга предоставена от Вас в срок от 14 дни.

5.2 В случай, че плащането е направено с наложен платеж, Възстановяването на суми става, чрез банков превод по банковата сметка предоставена от Вас в срок от 14 дни.

6. Връщането на артикул може да стане чрез куриер по ваш избор до адрес: гр. Плевен, ж.к."Дружба", бл.223. вх.А, ап.6  или до офис на Спиди , получател: КОЛОР-Н ТРЕЙД ЕООД, тел.089 9955449. 

6.1 Всички разходи за връщане на артикула са за Ваша сметка.

6.2 В случай, че артикулът е върнат за наша сметка, ще Ви бъдат удържани разходите направени по връщането на артикула, от сумата която ще бъде възстановена.

Ако се колебаете дали даден артикул може да бъде върнат, моля пишете ни на e-mail: info@minifashion.bg

За да върнете продукт попълнете Формуляр за упражняване на правото на отказ от договора от разстояние или разпечатайте формуляра от тук попълнете го и ни го изпратете на e-mail: info@minifashion.bg

Върни се горе